Ingrijirea lenjeriei sexy

Cand aveti articole de lenjerie sexy, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa vi le amintiti este ca trebuie sa o ingrijiti in mod adecvat.

 

Pentru a pastra lenjeria sexy ca noua si a va bucura de ea mai mult timp, echipa noastra va face cateva recomandari. Desi s-ar putea sa dureze mai mult decat spalarea separata a lenjeriei de restul hainelor, aceste metode de spalare vor prelungi viata lenjeriei dumneavoastra.

 

Verificati eticheta lenjeriei intime

Primul lucru ce trebuie facut este citirea etichetei de pe lenjeria sexy. Producatorii isi cunosc produsele mai bine decat oricine altcineva, asa ca sfatul lor are intaietate si ar trebui luat in serios.

 

Simbolurile ce pot fi regasite pe eticheta sunt explicate in finalul acestui articol.

 

Eticheta nu are instructiuni sau nu mai exista?

Daca eticheta nu contine instructiuni privitoare la metoda de spalare sau nu mai aveti eticheta, puteti sa aveti grija de lenjeria sexy urmand sfaturile de mai jos.

 

Spalare automata sau spalare manuala?

In general, lenjeria intima trebuie spalata manual. Daca aveti mai multe articole de lenjerie sexy, spalarea manuala poate deveni obositoare. Astfel, puteti oricand spala lenjeria sexy la masina la un program delicat si apa rece (nu calduta!). Folositi un saculet pentru protejarea lenjeriei sexy. Astfel articolele de lenjerie nu se vor intinde, agata sau rupe in timpul spalarii.

 

Clatiti lenjeria bine la final, si puneti-o la uscat. Produsele de lenjerie intima pot fi uscate la aer (recomandat) sau in uscatorul de rufe (nerecomandat datorita suprasolicitarii materialului si uzurii astfel create).

 

Amintiti-va sa incheiati fermoarele, fundele, snururile sau capsele inainte de a spala lenjeria, pentru a evita ruperea sau deteriorarea materialelor.

 

Apa

In cazul in care apa cu care vor fi spalate produsele de lenjerie intima negre este dura, se recomanda folosirea unui dedurizator. Se vor evita astfel atat depunerile de calcar, cat si decolorarea materialului.

 

Temperatura

In general, lenjeria trebuie spalata manual in apa rece. Daca pe eticheta este trecuta temperatura, aceasta nu trebuie depasita niciodata, pentru a evita deteriorarea produsului.

 

Detergent si balsam

In general, lenjeria sexy trebuie spalata manual in apa rece cu sapun delicat sau detergent special pentru spalarea manuala. In dozarea detergentului se recomanda urmarea instructiunilor de pe ambalajul acestuia: supradozarea poate deteriora materialul produsului, si subdozarea poate lasa produsul incomplet curatat.

 

Se recomanda mare grija in folosirea balsamului. Desi acesta lasa materialele moi si parfumate, el poate deteriora produsele ce contin elastan.

 

Nylon

Nylon (folosit mai ales in fabricarea ciorapilor) este unul dintre materialele ce pot fi spalate la un program delicat in masina de spalat si pot fi uscate in uscator. Aveti grija totusi sa folositi detergent sau balsam ce ajuta la evitarea electrizarii statice - altfel dresurile se vor lipi de orice si asta nu e de dorit.

 

Matase

Matasea este in liga materialelor delicate si fragile. Acest material este extrem de sensibil la detergenti, asa ca aveti grija sa folositi un sapun delicat sau un detergent special pentru matase. Dupa spalare, lasati lenjeria sa stea 5 minute in apa calduta si clatiti-o apoi cu apa rece. (O lingura de otet in apa de clatire poate uneori ajuta la indepartarea resturilor de sapun). Puneti lenjeria intr-un prosop si tineti-o pe o suprafata plana pana se usuca.

 

Cand vine vorba de matase este foarte important sa tineti cont de urmatoarele recomandari:

  • niciodata nu frecati si nu stoarceti matasea
  • niciodata nu purtati matase direct sub razele soarelui
  • niciodata nu spalati doar o portiune a materialului - intotdeauna spalati in intregime
  • niciodata nu dati cu parfum pe matase

 

Corsetul

Corsetele sunt feminine si deosebite, asadar vreti sa va purtati cu ele la fel cum v-ati purta cu vesela chinezeasca a bunicii: cu tandrete, delicatete si grija. Pentru cele mai bune rezultate, duceti corsetul la o spalatorie profesionista. Si chiar si asa, aveti grija sa fie corsetul spalat manual.

 

Totusi, pentru a face economii, mai jos sunt cateva sfaturi ce va pot ajuta sa va pastrati corsetul proaspat si curat:

  • in loc sa-l spalati dupa fiecare purtare, folositi un material moale pentru a-i curata captuseala
  • daca se poate, purtati un camizol pe sub corset pentru a preveni umezirea acestuia cu transpiratie
  • intodeauna este o idee buna sa va protejati corsetul cu un protector special inainte de a-l purta; astfel, daca se murdareste din greseala, poate fi sters foarte usor.

Explicarea simbolurilor de pe eticheta

 

Spalare Lenjerie Sexy
Spalare
Spalare Manuala Lenjerie Sexy Spalare Normala Lenjerie Sexy Spalare Lenjerie Sexy Program Antisifonare Spalare Delicata Lenjerie Sexy Nu Spalati Lenjeria Sexy Nu Stoarceti Lenjeria Sexy
Spalare manuala Spalare program normal Spalare program antisifonare Spalare program delicat Nu spalati Nu stoarceti
Spalare Lenjerie Sexy la 95 grade Celsius Spalare Lenjerie Sexy la 70 grade Celsius Spalare Lenjerie Sexy la 60 grade Celsius Spalare Lenjerie Sexy la 50 grade Celsius Spalare Lenjerie Sexy la 40 grade Celsius Spalare Lenjerie Sexy la 30 grade Celsius
95 grade C 70 grade C 60 grade C 50 grade C 40 grade C 30 grade C
Folosire Inalbitor pentru Lenjerie Sexy
Inalbitor
Orice Inalbitor pentru Lenjerie Sexy Inalbitor Fara Clor pentru Lenjerie Sexy A nu se folosi inalbitor pentru Lenjeria Sexy
Orice inalbitor Inalbitor fara clor Fara inalbitor
Uscare Lenjerie Sexy
Uscare
Uscare la masina Uscare cu centrifugare Uscare normala Uscare delicata Nu uscati prin centrifugare Nu uscati
Uscare program normal Uscare program lung Uscare program delicat Nu uscati la masina Nu uscati
Temperatura de uscare Uscare temperatura ridicata Uscare temperatura medie Uscare temperatura scazuta Uscare rece Uscare fara aer cald
Uscare temperatura ridicata Uscare temperatura medie Uscare temperatura scazuta Uscare fara aer cald Uscare fara aer cald
Uscare naturala Uscare pe sarma Intindeti cu mana materialul Uscare pe suprafata plana Uscare la umbra  
Uscare pe sarma Uscare prin picurare Uscare pe suprafata plana Uscare la umbra  
Calcare Lenjerie Sexy
Calcare
Calcare cu abur Calcare fara abur Temperatura ridicata Temperatura medie Temperatura scazuta Nu calcati
Calcare cu abur Calcare fara abur Temperatura ridicata Temperatura medie Temperatura scazuta Nu calcati
Curatare Chimica Lenjerie Sexy
Curatare chimica
Curatare normala Curatare chimica program scurt Curatare chimica inmuiere redusa Curatare chimica temperatura redusa Curatare chimica fara abur Nu curatati chimic
Curatare normala Curatare chimica program scurt Curatare chimica umiditate redusa Curatare chimica temperatura redusa Curatare chimica fara abur Nu curatati chimic
Semnificatia literelor A = orice solvent P = orice solvent exceptand tricloretilena F = doar solventi din derivati petrolieri L = curatare chimica e pielii